För fem år sedan blev hon en förbannad sjukvårdsaktivist

Agneta_Lenander2-319x480

För drygt 5 år sedan, kom jag ut ur garderoben. Från att ha varit en, det ordnar någon annan till en förbannad sjukvårdsaktivist tant. Ganska snart valde jag att stoppa ner medlemslappen i lådan på 1 maj, i Lund.

Jag har aldrig ångrat mitt beslut.

Jag har arbetat som sjuksköterska sedan 90 talets mitt. Jag har jobbat inom akutsjukvården, inom äldrevården, inom den operativa verksamheten och även privat. Det var där och då som jag bestämde mig, sjukvård ska bedrivas av oss, för oss. Inte för att berika någon, för en kvasivalfrihet. För hur kan du som valfrihetsivrare veta att du väljer rätt? Varför ska vi ens behöva välja. Vården är till för oss och prioriteras efter våra behov.

Jag har under dessa år, sett hur kollegor kroknat, hur nya medarbetare fått ett större ansvar än de klarat av. Jag har sett hur människor fått resa från sjukhus till sjukhus, dygnets alla timmar, för att få tillgång till en vårdplats. Ovärdigt, så ovärdigt för oss alla.

2014 gick vi till val på att stoppa vinsterna i välfärden. Det har vi kämpat för såväl regionalt som nationellt.

Vi har lagt förslag på 6 timmars arbetsdag, på att skrota NPM, vi lägger förslag på att ta bort avgifterna för tvångsvård.

Den politik vi driver och som vi står för är för de många, inte bara för de rikaste.

Agneta Lenander

Etta på Vänsterpartiet Skånes regionlista Mellersta valdistriktet.

Foto: David Lenander.

Be the first to comment on "För fem år sedan blev hon en förbannad sjukvårdsaktivist"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*