Nytt hopp för Västers bibliotek

aby2

Möjligheterna för att det även fortsättningsvis ska finnas ett bibliotek på väster stärktes under torsdagen när Kultur och Fritidsnämnden hade nämndsmöte. På mötet behandlades en initiativ från vänsterpartisterna Saima Jönsson Fahoum och Göran Fries om att kommunen skulle förnya hyreskontraktet som kommunen har med LKF för bibliotekets nuvarande lokaler.

Kontraktet för de nuvarande lokalerna på Örnvägen sades upp den 22 december 2015 och slutar gälla den 31 december 2017. Kultur- och fritidsförvaltningen uppger att kostnaden för att förnya kontraktet för de nuvarande lokalerna ligger på cirka två miljoner per år och att denna kostnad kan bli svår att betala med tanke på de besparingsuppdrag som nämnden har fått framöver. Detta tillsammans med eventuella planer på att eventuellt öppna ett nytt bibliotek i nordvästra Lund gjorde att förvaltningen föreslog att hyreskontraktet inte skulle förlängas.

En enig nämnd, med undantag för en moderat, röstade dock ja till ett yrkande som innebär att möjligheten att förnya kontraktet under ytterligare ett år ska utredas. Därmed är det i alla fall inte tvärnej från politiskt håll att behålla Västers bibliotek även om detta beslut måste följas upp med att en majoritet av politikerna också är beredda att skjuta till de resurser som krävs för att biblioteket ska finnas kvar.  

Bild: http://www.mynewsdesk.com/se/norrkopings_kommun/images/nyrenoverade-aaby-bibliotek-537437

Be the first to comment on "Nytt hopp för Västers bibliotek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*