Avvikelserapport till Alliansens och SD:s regionpolitiker pågrund utav deras underfinansieringen av sjukvården.

ulrika-johannesson

Avvikelse
Anmälare: medborgare i Skåne
Anledning till avvikelsen: Risk för och förmodad risk för vårdskada.
Beskrivning av händelseförloppet: När regionfullmäktige beslutade om ny budget för sjukvården i Region Skåne, röstade ledamöterna från de borgerliga partierna och SD för en underfinansiering av sjukvården, detta leder med stor sannolikhet till att medborgarna i Skåne löper en stor risk för att drabbas av någon typ av vårdskada i kontakten med sjukvården, på grund av brist på vårdplatser och brist på vårdpersonal.
Förbättringsförslag: Öppna de avdelningar som har stängts ner. Inför sex timmars arbetsdag för personal som har treskift på sitt schema. Satsa på en god arbetsmiljö för all vårdpersonal. Lyssna på vårdpersonalen, det är de som kan vården och vet vad som vill till för att vi medborgare ska få en god och jämlik vård. Satsa på sjukvården både ekonomiskt och kvalitativt det är våra skattepengar som ska komma medborgarna till godo.
Sluta med att styra med mottot räddas vad som räddas kan och utnyttja inte vårdpersonal till att släcka bränder. Vårdpersonal ska vårda våra patienter, brandkåren ska släcka bränder.

Dessa förslag är en del på vägen så att vården kan anställa personal där det råder brist och förhoppningsvis behålla den personal som idag kämpar i motvind.
Avvikelsen skrivs i syfte att få till stånd en långsiktig planering av en jämlik sjukvård till alla medborgare i Regionen.

Gunilla Wahlberg, Vänsterpartiet Lund, Sjuksköterska

Bild: http://www.mynewsdesk.com/se/danderyds_sjukhus/images/gynekolog-och-oeverlaekare-ulrika-johannesson-kvinnokliniken-danderyds-sjukhus-555150

Be the first to comment on "Avvikelserapport till Alliansens och SD:s regionpolitiker pågrund utav deras underfinansieringen av sjukvården."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*