V vill starta upp ett verktygsbibliotek i Lund

fmst1-71219_3

Lunds kommun borde ta efter kommuner som Malmö och Helsingborg och starta upp ett verktygsbibliotek, det föreslår vänsterpartisten Anders Jarfjord i en ny motion.

De verktygsbibliotek som finns i Helsingborg och Malmö fungerar som så att ett av de offentliga biblioteken i staden har uppsättningar av standardverktyg som går att låna med ett vanligt lånekort. Tanken är därmed att människor som är i behov av exempelvis en borrmaskin för att sätta upp en hylla inte ska behöva köpa en egen utan ska kunna låna en.

Jarfjord vill nu att Lunds kommun ska testa att öppna minst ett verktygsbibliotek, något som han menar skulle ha positiva effekter för människors privatekonomi men även vara en åtgärd för att minska våran klimatpåverkan.

”Att vi gemensamt köper en uppsättning av verktyg är billigare än att vi alla måste köpa vars en av dessa verktyg, detta är även bättre för klimatet i och med att vi därmed totalt sett är i behov av ett färre antal verktyg och där varje verktyg under sin livstid används under betydligt längre tid än idag.” skriver han i motionen.

Jesper Sahlén

Bild: http://www.mynewsdesk.com/se/stanley/images/stanley-verktygsvaeska-fmst1-71219_3-200800

Be the first to comment on "V vill starta upp ett verktygsbibliotek i Lund"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*